Kapcsolat

Nyelvi és Kulturális Központ

9026 Győr, Egyetem tér 1. Inno-Share épület

E-mail: nyvkp##kukac##sze.hu

Telefon: +36 96 613 552

Eseménynaptára

Football Forum Hungary 2024 2024. április 22. 00:00 - 2024. április 24. 23:00
Nordic walking 2024. április 22. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. április 29. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00

Bánfalvi Szilvia tantárgyprogramjai

Fogadóóra:

Kedd: 13.05-13.50

Csütörtök: 10.20-11.05

Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv I/2. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére

 

Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ

Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél

Oktatók: Bánfalvi Szilvia

Tantárgykód: KGLB_NOKM004

Óraszám: heti 1X2 óra

 

 

Tananyag

1.

 Revision (unit 10 – accommodation types), organisation

2.

Hotel services and facilities (Unit 12) – situational roleplays

3.

Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation

4.

Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes,

5.

Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition

6.

Tour operation (Unit 13) – package holidays

7.

Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint

8.

Travel agencies (Unit 14) – complaint handling orally and in writing – writing a letter of apology

9.

FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ

 

 

 

Kötelező irodalom:

  • Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
  • oktató által összeállított segédanyagok

 

 

Ajánlott irodalom:

  • Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
  • Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
  • Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
  • Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
  • Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018

 

Számonkérés és értékelés:

  • folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)

 

Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:

  • aktív részvétel a tanórákon, online órákon
  • szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából
  • beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján

 

Elkészítendő feladatok, házi feladatok:

  • 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció

 

 

Értékelés:

  • 20 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
  • 40 % szóbeli beszámoló
  • 40 % beadandó házi feladatok

 

Győr, 2021. február 01.

 

 

Tantárgyprogram az Első szakmai idegen nyelv 1. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére

 

Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ

Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél

Oktatók: Bánfalvi Szilvia

Tantárgykód: KGNB_NOKM040

Óraszám: heti 2X2 óra

 

 

Tananyag

1.

 Revision, organisation

2.

Hungarian cuisine (Unit 9)

3.

Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a composition

4.

Hotel services and facilities (Unit 11)

5.

Hotel services and facilities (Unit 11)

6.

Hotel services and facilities (Unit 11) – business letter: letter of reservation, letter of confirmation

7.

Tour operation (Unit 13)

8.

Tour operation (Unit 13)

9.

Tour operation (Unit 13) – business letter: recommendation of programmes, hotels, etc.

10.

Travel agency (Unit 14)

11.

Travel agency (Unit 14) – formal / business letter: letter of complaint, letter of apology

12.

Travel agency (Unit 14)

13.

FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ

 

 

 

Kötelező irodalom:

  • Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
  • oktató által összeállított segédanyagok

 

 

Ajánlott irodalom:

  • Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
  • Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
  • Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
  • Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
  • Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018

 

Számonkérés és értékelés:

  • folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)

 

Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:

  • aktív részvétel a tanórákon, online órákon
  • szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 14. héten
  • kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
  • beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján

 

Elkészítendő feladatok, házi feladatok:

  • 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
  • egy kiselőadás

 

 

Értékelés:

  • 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
  • 30 % szóbeli beszámoló
  • 20 % kiselőadás
  • 20 % beadandó házi feladatok

 

Győr, 2021. február 01.

 

 

Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv I/2. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére

 

Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ

Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél

Oktatók: Bánfalvi Szilvia

Tantárgykód: KGNB_NOKM004

Óraszám: heti 1X2 óra

 

 

Tananyag

1.

 Revision, organisation

2.

Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – CV writing

3.

Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – Cover letter writing (pg.168)

4.

Hotel careers (Unit 12) – job interviews

5.

Accommodation (Unit 10) – types of accommodation, hotel classifications

6.

Accommodation (Unit 10) – writing a letter of enquiry

7.

Hotel services and facilities (Unit 12) – situational roleplays

8.

Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation

9.

Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes,

10.

Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition

11.

Tour operation (Unit 13) – package holidays

12.

Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint

13.

FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ

 

 

 

Kötelező irodalom:

  • Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
  • oktató által összeállított segédanyagok

 

 

Ajánlott irodalom:

  • Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
  • Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
  • Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
  • Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
  • Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018

 

Számonkérés és értékelés:

  • folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)

 

Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:

  • aktív részvétel a tanórákon, online órákon
  • szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 13. héten
  • beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján

 

Elkészítendő feladatok, házi feladatok:

  • 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
  • önéletrajz + motivációs levél

 

 

Értékelés:

  • 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
  • 30 % szóbeli beszámoló
  • 40 % beadandó házi feladatok

 

Győr, 2021. február 01.

 

 

Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv II/1. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére

 

Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ

Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél

Oktatók: Bánfalvi Szilvia

Tantárgykód: KGNB_NOKM008

Óraszám: heti 2X2 óra

 

 

Tananyag

1.

Organisational tasks, introduction – countries and nationalities – grammar practice: Present Simple + Present Continuous

2.

Travel and tourism – tourist destinations – grammar practice: Present Simple + present Continuous

3.

Travelling by road and rail – a coach tour – itineraries – a train holiday (the Orient Express) – grammar: adjectives – comparatives and superlatives

4.

Travelling by road and rail – a coach tour – itineraries – a train holiday (the Orient Express) – grammar: adjectives – comparatives and superlatives

5.

Travelling by air – traditional airlines + low-cost airlines – grammar practice: Simple Past – Past Continuous

6.

Travelling by air – traditional airlines + low-cost airlines – writing a composition (Budget airlines)

7.

Cruise holidays – itineraries – services and facilities on board – grammar practice: Present Perfect Tense

8.

Jobs and careers in the tourism industry – Hotel careers – writing a CV + Cover Letter – grammar practice: adjectives

9.

Jobs and careers in the tourism industry – Hotel careers – writing a CV + Cover Letter – grammar practice: adjectives

10.

Jobs and careers in the tourism industry – travel agent, tour guide – applying for a job – job interviews

11.

Jobs and careers in the tourism industry – travel agent, tour guide – applying for a job – job interviews

12.

Presentations – My favourite holiday destination (PPT)

13.

FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ

Kötelező irodalom:

  • Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
  • oktató által összeállított segédanyagok

 

 

 

Ajánlott irodalom:

  • Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
  • Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
  • Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
  • Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
  • Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
  • Norman Coe-Mark Harrison-Ken Paterson: Oxford Angol Nyelvtan, magyarázatok-Gyakorlatok, Oxford University Press, 2010

 

Számonkérés és értékelés:

  • folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)

 

Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:

  • aktív részvétel a tanórákon, online órákon
  • szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 14. héten
  • kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
  • beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján

 

Elkészítendő feladatok, házi feladatok:

  • 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
  • egy kiselőadás

 

Értékelés:

  • 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
  • 20 % szóbeli beszámoló
  • 30 % kiselőadás
  • 20 % beadandó házi feladatok

 

Győr, 2021. február 01.

 

 

Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv II/3. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére

 

Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ

Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél

Oktatók: Bánfalvi Szilvia

Tantárgykód: KGNB_NOKM010

Óraszám: heti 2X2 óra

 

 

Tananyag

1.

 Revision (Tourist regions of Hungary), organisation

2.

Revision (Tourist regions of Hungary)

3.

Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition

4.

Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes,

5.

Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – CV writing

6.

Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – Cover letter writing (pg.168)

7.

Hotel careers (Unit 12) – job interviews

8.

Accommodation (Unit 10) – types of accommodation, hotel classifications

9.

Accommodation (Unit 10) – writing a letter of enquiry

10.

Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation

11.

Tour operation (Unit 13) – package holidays

12.

Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint

13.

FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ + PREZENTÁCIÓ (a tourism type)

 

 

 

Kötelező irodalom:

  • Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
  • oktató által összeállított segédanyagok

 

Ajánlott irodalom:

  • Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
  • Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
  • Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
  • Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
  • Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018

 

Számonkérés és értékelés:

  • folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)

 

Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:

  • aktív részvétel a tanórákon, online órákon
  • szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 13. héten
  • kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
  • beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján

 

Elkészítendő feladatok, házi feladatok:

  • 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
  • egy kiselőadás

 

 

Értékelés:

  • 20 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
  • 30 % szóbeli beszámoló
  • 20 % kiselőadás
  • 30 % beadandó házi feladatok

 

Győr, 2021. február 01.